Paaseitjesactie ondanks (of dankzij) het coronavirus een enorm succes!

Paaseitjesactie ondanks (of dankzij) het coronavirus een enorm succes!

Hulde aan iedereen

Nog niets vermoedend van hoe het allemaal zou gaan lopen hebben we op dinsdag 4 februari paaseitjesbesteld voor de paaseitjesactie 2020 en bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor huis aan huis verkoop. Op donderdag 12 maart worden er 1000 zakjes paaseitjes bezorgd in de Aladnahal. Ook op donderdag 12 maart komen er de eerste maatregelen m.b.t. het coronavirus. Geen sport meer, alle lessen en trainingen vervallen met ingang van vrijdag 13-3. Geen jaarvergadering . . . Deze maatregel blijft in ieder geval tot en met 31-3 van kracht en we weten dat het nog veel langer duurt. Kunnen we nog wel een huis aan huis actie houden? Hoe gaan we het doen met onze paaseitjes?

Ook is inmiddels van de gemeente het bericht gekomen dat de geplande verkoop niet door mag gaan.

Op woensdag 18 maart naar de sporthal gegaan om een paar dozen eitjes op te halen. Daar werd me aangeraden om alle eitjes mee te nemen omdat de sporthal dicht zou gaan en we er dan niet meer in konden komen.

Ook op die datum een spoedoverleg van de sponsorcommissie. Hoe brengen we onze eitjes aan de man? Er worden verschillende mogelijkheden besproken en we zullen al blij zijn als we, op welke manier het ook gebeurt, de kosten eruit kunnen halen.

We besluiten om het via de mail te proberen. Van allen leden hebben we de groepsindeling en een mailadres gekregen. Via de Athos mail zijn alle leden (of hun ouders) per groep aangeschreven. Dat was even een heel werk maar dat is gelukt. Er druppelden langzaam bestellingen binnen en ook na een 2e mailronde ging het nog niet zo snel. Onze vermoedens bestaan dat er veel in spam boxen terecht is gekomen. Daarom hebben we nogmaals de mensen die niet hadden gereageerd via privé mail gemaild en dat werkte beter. De reacties stroomden binnen en de verkoop liep boven verwachting.

Ondertussen was Corrie de eigenaar van Primera tegen gekomen die onze aankondiging op facebook had gezien en hij bood aan om in zijn winkel een plekje vrij te maken om voor ons paaseitjes te verkopen. Dat hebben we met dank aangenomen en daar zijn bijna 50 zakjes verkocht.

Het ophalen van de eitjes ging via een uitnodiging via de mail bij iemand achter het huis en de coronaregels in acht nemend. Per ophaalmoment van een uur werden er ongeveer 20-25 mensen uitgenodigd om hun eitjes op te halen, contant geld mee te brengen en zelf het afrekenen te doen. Dat heeft goed gelopen. We hebben zo 5 middagen / avonden gehad die super liepen. Soms moest je mensen voor een 2e keer uitnodigen maar in zo’n hectische tijd kan dat gebeuren.

Op donderdag 2 april deden we de volgende constatering: Hoe kan het zo uitkomen. . . . In de dozen zitten nog 231 zakjes En besteld 230 zakjes Het bleek dat er nog meer eitjes verkocht zouden gaan worden dan dat we hadden dus contact gehad met de leverancier en we konden nog bijbestellen. We hebben de gok gewaagd en 250 zakjes bijbesteld en die zijn door Claudie opgehaald in Twello. Ook deze zijn tot het laatste zakje toe verkocht (die persoon wilde 3 zakjes maar helaas, we hadden er nog maar 2).

De paaseieren hebben ons geen windeieren gelegd, uiteindelijk heeft dit een winst voor de sponsorcommissie, dus voor Athos, van € 1167,50 opgebracht. Daar zijn we erg blij mee. Dankzij jullie allemaal is dit gelukt!

Tekstvak:

Applaus voor jullie!

Groetjes van Claudie, Jochem, Corrie en Elly,

Sponsorcommissie Athos.