Dames Recreanten

Aladnahal 2 19.30 – 20.30 uur Dames recreanten Berendien

RICOH IMAGING

Dames recreanten missie misgelopen.

Sinds september hebben we les van Berendien. Een frisse wind voor een hechte groep. Met veel plezier gaan we wekelijks naar de sporthal. Telkens zijn er weer andere oefeningen, en wat het kletsen betreft, ze past precies binnen de groep want ze houdt, net als vele groepsleden, van een praatje. Soms duurt een oefening extra lang want dan loopt Berendien, al kletsend door en blijven we maar met onze armen draaien. Wij kunnen de lol er wel van inzien.

We beginnen altijd met loopoefeningen, daarna een spel en als afsluiting oefeningen op de grond. En het motto in niets moet, alles mag en in je eigen tempo en met je eigen mogelijkheden. Want gebrek komt met de jaren, ook bij ons.

Een aantal weken terug hadden we tijdens het spelmoment volleybal oefeningen. Het idee van Berendien daarachter was om de week daarop een wedstrijd te volleyballen.

En onze groep zou onze groep niet zijn als we dat klakkeloos zouden doen. We bedachten ons om voor diegene die dat wilde, uitgedost zou gaan met kniebeschermers, elleboogbeschemers e.d. Het kon niet gek genoeg zijn. Na het  loopgedeelte togen een aantal mensen naar de kleedkamer om zich van beschermmateriaal te voorzien.

Daarna hebben we (met onze regels) volleybal gespeeld. Normaal duurt het spel 15 minuten, nu konden we er niet mee stoppen en maakten we fanatiek het hele uur vol. We hebben nog overlegd of we er geen volleybalgroep van moesten maken maar hebben toch maar besloten om dat niet te doen. Maar leuk was het wel voor een keer.

Onze volgende uitdaging: in de danszaal oefeningen voor de spiegel om te kijken hoe onze houding is. Ja, dat heb je als je leiding hebt met als beroep caesar therapeut.

Hopelijk zijn het spiegels die ons er wat smaller uit laten zien.

We zijn benieuwd.