FAQ

FAQ

Op deze pagina geven we antwoorden op veel gestelde vragen. Hopelijk staat het antwoord dat je zoekt ertussen.
Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds een prangende vraag? Stuur hem dan gerust naar info@athos-aalten.nl.

INSCHRIJVEN

Heb je een andere vraag over je inschrijving die hier niet bij staat?
Daarmee kun je terecht bij de ledenadministratie via leden@athos-aalten.nl. 

1

Ik wil graag eerst een paar lessen meedoen om te kijken of ik lid wil worden, kan dat?

De proeftrainingen bij selectie- en acrotrainingen verlopen op uitnodiging. Hier kun je niet zomaar naartoe.

Voor de overige groepen ben je van harte welkom om gratis twee keer mee te doen! Je hoeft je hiervoor niet vooraf aan te melden. Het komt soms voor dat een groep vol zit. In dit geval wordt dat altijd duidelijk aangegeven op het rooster (zie website). Kijk voor de zekerheid dus altijd vooraf even op het rooster. Dat voorkomt teleurstelling.

2

Moet ik me aanmelden voor een proefles?

Nee, voor een proefles hoef je je niet aan te melden. Ook de ouder-peutergym is zonder aanmelding als proefles te bezoeken.

3

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven kan via het digitale formulier.  Let op! Je ontvangt na je aanmelding een bevestigingsmail. Deze moet je ter bevestiging naar de ledenadministratie sturen, leden@athos-aalten.nl. Daarna is je inschrijving definitief. Als je hierbij tegen problemen of vragen aanloopt, neem dan gerust contact met de ledenadministratie op.

Digitaal inschrijfformulier

4

Ik ben al lid, maar ik wil me ook bij een andere groep aanmelden, hoe moet dat?

Omdat je al lid bent zijn je gegevens bij Athos bekend. Dat betekent dat je het inschrijfformulier niet nogmaals hoeft in te vullen (dat kan ook niet). 
Je mag daarom een mailtje sturen naar leden@athos-aalten.nl met daarin je naam en de groep waarvan je lid wilt worden. Je inschrijving wordt per mail bevestigd.

Mailen

LESSEN

1

Mag ik een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de les?

Bij de selectietrainingen en acro is dit niet mogelijk. Wil je iemand meenemen naar de recreantengym, overleg dit dan altijd vooraf met de leiding van de groep.

2

Ik kan een les niet aanwezig zijn, waar moet ik me afmelden?

Afmelden kan door een berichtje te sturen naar de leiding van de groep via de contactgegevens die hij/ zij aan het begin van het seizoen heeft gedeeld.

3

Welke kleren moet ik aantrekken naar de les?

Dit verschilt per training. Algemene richtlijnen zijn een korte broek/ t-shirt of hemdje/ turnpakje. Freerunners dragen binnensportschoenen. Turn(st)ers dragen turnslofjes of sporten op blote voeten. Vergeet niet om lange haren vast te maken en om sieraden thuis te laten. Verdere details kun je opvragen bij de desbetreffende leiding.

4

Gaat mijn les door in de vakantie?

Tijdens de vakanties en op feestdagen is er geen gym. Sommige groepen zullen doortrainen, omdat er bijvoorbeeld wedstrijden aankomen. Hiervan word je door de leiding op de hoogte gebracht.

Overzicht vakanties

5

Mag er publiek aanwezig zijn bij de lessen?

Er mag doorgaans tijdens trainigen geen publiek aanwezig zijn. De praktijk leert dat dit voor afleiding zorgt. Doe je een eerste of tweede proefles mee, dan is er een uitzondering. Ook organiseren we drie keer per seizoen een kijkles. Alles over deze kijklessen vind je op de pagina met het lesrooster.

Info & data kijklessen

CONTRIBUTIE

Heb je een andere vraag over de contributie die hier niet bij staat?
Daarmee kun je terecht bij de penningmeester via contributie@athos-aalten.nl.

1

Moet ik ook contributie betalen als het vakantie is?

De contributie wordt automatisch afgeschreven in de periode van september t/m juni. In de zomermaanden (juli en augustus) betaal je geen contributie.

2

Ik ben langdurig geblesseerd, wat nu?

Stuur een mailtje naar contributie@athos-aalten.nl om naar een passende oplossing te zoeken.

Mailen

VERENIGINGSKLEDING

1

Heeft Athos verenigingskleding?

Athos heeft verenigingskleding voor recreanten en selectie turn(st)ers. Voorbeelden en informatie vind je op de pagina Lidmaatschap & Kleding.

Info over verenigingskleding

2

Is het verplicht om verenigingskleding te dragen?

Selectieturn(st)ers hoeven tijdens de training geen verenigingskleding te dragen. Tijdens wedstrijden is dit wel verplicht.
Recreanten hoeven tijdens de training geen verenigingskleding te dragen. Ongeveer één keer per jaar wordt er een verenigingsbrede demo of wedstrijd georganiseerd. Dan is het wel wenselijk dat alle leden verenigingskleding dragen.

TURNZAAL

Heb je een andere vraag over de turnzaal die hier niet bij staat?
Die vraag kun je ons stellen via turnzaal@athos-aalten.nl.

1

Kan ik de turnzaal huren als particulier of voor een kinderfeestje?

Nee, dit kan helaas niet. Er staan dure toestellen en materialen in de turnzaal waar we zuinig mee om moeten gaan. Om die reen verhuren wij de turnzaal niet aan particulieren.

2

Kan ik de turnzaal huren voor mijn vereniging?

Op momenten waarop de turnzaal niet wordt gebruikt door ons als Athos of één van onze vaste huurders, is de turnzaal te huur voor andere verenigingen. Neem voor info over beschikbaarheid en prijzen contact met ons op via turnzaal@athos-aalten.nl